Banden (winter)

Veel mensen vragen zich af wat het verschil is tussen "normale" autobanden en winterbanden. In het kort komt het er op neer dat winterbanden beter presteren dan zomerbanden wanneer de temperatuur onder de 7 graden komt. Door de samenstelling van het rubber en profiel van de winterband, heeft deze aanzienlijk meer grip op een koud en sneeuwrijke wegdek.

Sneeuw

Bij een ondergesneeuwd wegdek komen winterbanden het beste tot hun recht. Door de andere opbouw van het profiel op deze banden, hebben zij veel meer grip dan zomerbanden. Deze laatste verliezen bij sneeuw al snel alle grip op de weg. Sneeuw is echter geen voorwaarde voor het gebruik van winterbanden, ook bij een schoon wegdek met lage temperaturen presteren winterbanden beter dan gewone autobanden.

Temperatuur

Het soort rubber dat voor winterbanden gebruikt wordt heeft echter tot gevolg dat dit type autobanden sneller slijt dan normale (zomer) autobanden wanneer de temperatuur boven de 7 graden celsius komt. Winterbanden dienen dan ook eigenlijk alleen gebruikt te worden wanneer de temperatuur dit toestaat. Overigens werken winterbanden prima bij deze hogere temperaturen, alleen is de slijtage hoger.

Weergave: Lijst / Rooster
Aantal weergegeven:
Sorteren op:
BANDENREK, WANDREK VOOR UW ZOMER en WINTERBANDEN
BANDENREK, GEMAKKELIJK AAN DE MUUR TE BEVESTIGEN. UW ZOMER en WINTERBANDEN LIGGEN NIET MEER IN DE WEG In breedte verstelbaar van 90 tot 130cm. Draagt tot 90kg. Gemaakt van sterk, duurzaam, gepoedercoat staal. Eenvoudige installatie. Artikelnummer 061CP3008 ..
65,00€
SNEEUWKETTINGEN, GEMAKKELIJKE MONTAGE EN VOORDELIG
ADVIES NKC & ANWB : LAAT U OOK IN VOOR- EN NAJAAR NIET VERRASSEN DOOR SNEEUW ONDERWEG ! NEEM VOOR UW VEILIGHEID SNEEUWKETTINGEN MEE ! DIJKMAN AUTOMATERIALEN HEEFT OOK VOOR AUTO  DE PASSENDE SNEEUWKETTINGEN ! VOOR TWIJFELGEVALLEN en BIJ MOEILIJKE BANDENMATEN HEBBEN WIJ DE M..
29,95€
SNEEUWKETTINGEN, ZWARE UITVOERING VOOR 4X4, SUV, CAMPER, BESTEL-VAN
ADVIES NKC & ANWB : LAAT U OOK IN VOOR- EN NAJAAR NIET VERRASSEN DOOR SNEEUW ONDERWEG ! NEEM VOOR UW VEILIGHEID SNEEUWKETTINGEN MEE ! DIJKMAN AUTOMATERIALEN HEEFT OOK VOOR 4x4, SUV, MPV, CAMPER en BESTELWAGEN-VAN  DE PASSENDE SNEEUWKETTINGEN ! VOOR TWIJFELGEVALLE..
89,00€
Powered By OpenCart
Dijkman Automaterialen BV © 2021